We Are Always Ready To Listen!

Bascento is de artiesten-naam van Bas van Essen, geboren in Nederland op 18 augustus 1992 in Apeldoorn. In 2007 kwam Bas in aanraking met Dance-Muziek en is hij het avontuur DJ / Producer met heel veel passie aangegaan.

Het begon allemaal in 2007, Bas kocht een Pioneer 400 DJ-Set en begon met het maken van een mixtape. In 2009 kwam hij terecht bij Bar-Dancing D’Aesculaap in Heerde waar hij zich als Light-Jockey snel opwerkte naar Resident DJ. Hier legde hij contact met grote namen uit de dance-industrie.

Door Bas zijn verrassende manier van Beat-Matchen werd hij al snel opgemerkt door diverse artiesten en evenementenbureau’s wat hem er toe bracht zijn eigen onderneming “Bascento Music” te starten. Met vol motivatie en passie ging hij dit aan. Een succes blijkt na een aantal maanden. Bas ging de samenwerking aan met artiestenbureau’s en hij kwam in steeds meer discotheken door heel het land. Met trots kan hij zeggen dat hij het podium al met grote namen heeft mogen delen waaronder Nicky Romero, Hardwell en het grote talent Martin Garrix! Naast het vele optreden blijft Bas ook via de Social-Media erg actief. Zo trakteert hij zijn volgers jaarlijks op enkele mix-compialties die steeds weer een groot succes zijn. Met als hoogtepunt de compilatie “Autumn Beats 2013” die meer dan 450.000 plays wereldwijd behaalde! Maar Bas wil nog veel meer .. Hij is op dit moment in samenwerking met een top-producer die grote hits op zijn naam heeft staan de studio in gedoken om zijn eerste, eigen single te produceren. Deze hoopt hij zeer binnenkort uit te brengen onder een label.